Log in

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

 

Tiedote terveydenhuollon ammattilaisille:

Henkilötietojen lähteet Tässä tiedotteessa kuvataan miten Mundipharma OY ja sen riippumattomien osakkuusyritysten verkosto (jäljempänä ”Mundipharma” tai ”me”) käyttävät henkilötietojasi.

 

Keräämämme henkilötiedot

Voimme kerätä sinusta seuraavia tietoja:

  • Yhteystiedot, kuten nimesi, ammattinimikkeesi, sähköpostiosoitteesi, käyttäjänimesi, puhelinnumerosi
  • Ammattitiedot, kuten ansioluettelosi tiedot, tiedot tutkinnoistasi, asiantuntemuksestasi, työpaikoistasi, työnantajistasi, ammatillisista sidoksistasi, lääkärin numero tai valtion myöntämä henkilötodistus, palvelu- ja suoritustiedot sekä tieteelliset julkaisut
  • Viestintätiedot, kuten sähköpostit ja soittotiedot henkilöstömme ja edustajiemme kanssa
  • Tiedot mieltymyksistäsi, erikoisalastasi, kiinnostuksistasi, kokemuksistasi, jäsenyyksistäsi ja ajatusjohtajuudestasi, sekä vastauksesi osallistumiisi kyselyihin
  • [Tiedot vierailuistasi Sivustoillamme, kuten käyttämäsi selaimen tyyppi ja käyttöjärjestelmä, käyttöajat, selatut sivut, klikkaamasi URL-osoitteet, IP-osoitteesi ja vierailemasi sivu ennen Sivustoillemme siirtymistä, sekä kirjautumistiedot
  • Tiedot sähköpostiemme käsittelystä (käyttämällä verkkojäljitteitä), kuten onko sähköposti avattu, onko sitä klikattu tai onko se merkitty roskapostiksi tai lähetetty edelleen sekä näiden toimintojen aikaleimat.
  • Laitetiedot, kuten IP-osoite, laitetunnus, laitteen ominaisuudet ja sijaintitiedot
  • Tietyt tiedot sosiaalisen median tililtäsi, jos olet päättänyt yhdistää sosiaalisen median tilisi ja tiliisi kanssamme]

 

Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta, kun olet yhteydessä meihin ja edustajiimme ja olet vuorovaikutuksessa verkkosivustojemme ja muiden digitaalisten alustojen (kukin, ”Sivusto”) kanssa. Keräämme myös henkilötietoja useista julkisista ja yksityisistä lähteistä:

  • Terveydenhuollon ammattilaisten yksityiset ja julkiset rekisterit ja hakemistot
  • Kolmansien osapuolten tietojen rikastamisen tarjoajat, kuten Veeva ja IQVIA
  • Kolmansien osapuolten lääketieteelliset mainossivustot, kuten WebMD:n Medscape-verkkosivusto
  • Julkaistut lehdet ja tapahtumamateriaalit
  • Terveydenhuollon organisaatioiden verkkosivustot, joita sinä, työnantajasi tai työnantajasi kanssa sidoksissa olevat yhdistykset käyttävät

Voimme yhdistää eri lähteistä keräämämme tiedot, meille toimittamasi tiedot mukaan lukien, ja käyttää niitä alla kuvattuihin tarkoituksiin.

Henkilötietojesi käyttö ja perusta tietojesi käytölle

Käytämme henkilötietojasi liiketoimintamme harjoittamiseen sekä hoitaaksemme suhdettamme kanssasi. Käsittelemme tietoja vain, jos meillä on siihen oikeusperuste. Alla olevassa taulukossa luetellaan eri tarkoitukset, joihin käsittelemme henkilötietojasi ja niiden oikeusperusteet:

Oikeutetut etumme, paitsi tapauksissa joissa tarvitsemme suostumuksesi:

  • Pidämme sinut ajan tasalla Mundipharma -tuotteista, -palveluista ja -tapahtumista, ja tarjoamme viimeisimmät yritysuutiset, alan näkemykset, tautitietoisuustiedot, turvallisuuspäivitykset, koulutuksen, tärkeät limoitutukset sekä muuta kiinnostavaa tietoa
  • Lähetämme henkilökohtaisia tiedotteita asiantuntemuksesi ja kiinnostustesi mukaan – tähän sisältyy Sivustojemme ja sähköpostiemme käytön seuranta ja analysointi, jotta saisimme tietoa siitä mikä sisältö on herättää eniten kiinnostusta ja välttääksemme turhien tietojen lähettämistä sinulle
  • Parannamme tuotteitamme, palveluitamme ja digitaalista viestintää, data-analytiikan käyttö mukaan lukien, toimintamme parantamiseksi
  • Vastaamme kyselyihisi tai pyyntöihisi, tietyt henkilökohtaiset vaatimukset tai mieltymykset huomioon ottaen ja käsittelemme valituksia

 

Oikeutetut etumme, ellei niitä vaadita suorittamaan ja hallinnoimaan sopimustamme kanssasi:

  • Tarkistamme kelpoisuutesi käyttää tai tarjota tiettyjä palveluita, esimerkiksi kun selaat sisältöä tai käytät alustoja, jotka on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille, tai kun teemme sopimuksen kanssasi

 

Suorittaaksemme ja hallinnoidaksemme sopimustamme kanssasi tai oikeutettujen etujemme mukaisesti. Joissakin olosuhteissa tämä on tarpeen myös lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi tai se on yleisen edun mukaista:

  • Arvioimme soveltuvuutesi osallistua kliinisiin tutkimuksiin, havainnointitutkimuksiin, markkinatutkimuksiin, neuvoa-antaviin lautakuntiin ja muiden tutkimusten ja/tai palvelujen tarjoamiseen
  • Asetamme ja arvioimme käyvän markkina-arvon kriteerejä, kuten palkkioita palveluista, lahjoituksia, sponsorointia tai avustuksia
  • Hallinnoimme kanssasi tekemäämme sopimusta

 

Lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi, jos käsittely on yleisen edun mukaista, tai oikeutettujen etujemme perusteella. Voimme pyytää suostumustasi sinulle henkilökohtaisesti suoritettujen maksujen ilmoittamiseen:

  • Lakisääteisten ja eettisten velvoitteidemme, yrityksen sisäisten käytäntöjen ja toimialastandardien noudattamiseksi, esimerkiksi luovuttamalla tietoja maksuista tai muista arvonsiirroista sinulle avoimuusvelvoitteidemme täyttämiseksi
  • Haitallisen käyttäytymisen havaitsemiseksi ja tutkimiseksi, kuten verkkojemme väärinkäyttö tai hyökkäykset, väitteet väärinkäytöksistä tai muusta liiketoiminnallemme haitallisesta käyttäytymisestä, sekä ryhtymällä ennakoiviin toimenpiteisiin tällaisen käyttäytymisen estämiseksi
  • due diligence -tarkastukset, ristiriitatarkistukset ja tietojen luovuttaminen yhdessä oikeudenkäyntien, liikeomaisuuden tai liiketoiminnan ostamisen tai luovuttaminen yhteydessä, tai hallitus- tai sääntelyviranomaisten tietopyyntöihin vastaamiseksi

 

Jos et toimita pyydettyjä henkilötietoja, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle pääsyä tietyille Sivustoille tai palveluihin, emmekä myöskään voi tehdä sopimusta kanssasi.

Verkkoseminaarit: Tallennamme  toisinaan etäkokouksia ja -tapahtumia niin, että muut voivat katsella niitä tai jos meidän on näytettävä kuka oli paikalla. Ilmoitamme sinulle etukäteen, jos tapahtuma tallennetaan. Sinulla voi olla mahdollisuus jakaa kuva ja ääni istunnon aikana. Jos päätät jakaa kuvan ja äänen, myös ne tallennetaan. Joissakin tapahtumissa voi olla myös kysymys ja vastaus -osioita. Jos lähetät kysymyksiä ja vastauksia, henkilöllisyytesi ja kommenttisi voidaan julkaista muille ja ne voidaan tallentaa.

Evästeet ja muut tekniikat: Sivustomme, sähköpostiviestit, mainokset ja muut vuorovaikutteiset sovellukset voivat käyttää evästeitä ja muita tekniikoita, kuten verkkojäljitteitä sähköposteissa) tietojen keräämiseksi vierailuistasi Sivustoillamme, vuorovaikutuksestasi sähköposteihimme ja mainoksiimme, sekä laitetiedoista, jotta voimme tarjota yksilöllisemmän kokemuksen ja parantaa tuotteitamme, palveluitamme ja viestintäämme.

Jos kieltäydyt sähköpostin personoinnista, MundipharmaPro.com -sähköpostin verkkojäljitteillä kerätyt tiedot anonymisoidaan ja sisällöllä voi olla vähemmän merkitystä sinulle. Voimme silti edelleen kerätä rajoitetumpia tietoja (esimerkiksi sähköpostin toimitustila, avausprosentti ja klikkausprosentti) muista sähköposteista. Jos haluat välttää verkkojäljitteitä sähköposteissasi, tarkista asetuksesi sähköpostinlukuohjelmasta ja poista käytöstä toiminto, joka mahdollistaa etäkuvien lataamisen, ja ole klikaamatta linkkejä.

Lisätietoja Sivustojemme kautta kerätyistä evästeistä löydät evästeilmoituksestamme.

Kolmansien osapuolten mainonta ja selainkäyttöön perustuva kohdennettu mainonta: Voimme mainostaa tuotteitamme ja palveluitamme kolmansien osapuolten verkkosivustoilla, jotka käyttävät selainkäyttöön perustuvaa kohdennettua mainontaa, joilla on linkkejä Sivustoillemme. Saamme ainoastaan koottuja tietoja sivustojamme selaavista ihmisistä näiltä kolmansien osapuolten verkkosivustoilta. Jos nämä kolmannen osapuolen mainostajat käyttävät henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, heidän tulisi tunnistaa itsensä sinulle ja kertoa sinulle, miten he käyttävät henkilötietojasi.

Muut tarkoitukset: Saatamme käyttää henkilötietojasi muihin tarkoituksiin, ja tästä käytöstä on saatavana erillinen ilmoitus. Katso lisätietoja haittatapahtumien ilmoittamisesta ja avoimuusraportoinnista Sivustoillamme olevista tiedotteista. Lisätietoja tietojenkäsittelystä löydät Sivustojemme tietosuojailmoituksista.

Henkilötietojesi jakaminen

Jaamme henkilötietosi Mundipharma -yritysten kanssa, jotka tarjoavat tietotekniikkatuki- ja muita palveluita, kuten henkilöstö-, rahoitus- ja yritysviestintäpalveluita ja jotka sijaitsevat sekä Suomen ja Euroopan talousalueen sisällä, että sen ulkopuolella, sekä seuraavien vastaanottajien kanssa:

  • Asiamiehemme, palveluntarjoajamme ja liikekumppanimme, jos heillä on tiedonsaantitarve palvelujen tarjoamiseksi Mundipharmalle, kuten:
    • Tapahtuma- ja markkinointitoimistot;
    • Teknologian toimittajat, jotka auttavat verkkoalustojemme ja palvelujemme ylläpidossa, kehittämisessä, hallinnassa ja tuessa, esimerkiksi Veeva Inc ja Salesforce Inc;
    • Terveydenhuollon ammattilaisten tietokantojen tarjoajat, jos meidän on vahvistettava ja olemme suostuneet auttamaan heitä henkilötietojesi täsmällisyydessä;
    • Kanssamme työskentelevät terveydenhuollon palveluntarjoajat
    • Toimittajat, jotka hallinnoivat haittatapahtumaraportteja tai tuotevalituksia;
  • Valtion viranomaiset, sääntelyviranomaiset ja muut julkiset elimet;
  • Suuri yleisö avoimuusvelvoitteidemme yhteydessä;
  • Oikeudelliset neuvonantajamme, tilintarkastajamme, kirjanpitäjämme, lainanantajamme, vakuutuksenantajamme, konsulttimme ja muut vastaavia palveluita tarjoavat henkilöt;
  • Muut yritykset, henkilöyhtiöt tai muut kaupalliset yritykset (ja heidän neuvonantajansa) liiketoiminnan siirron, omaisuuden oston tai Mundipharma-yksiköiden omistajuuden muutoksen yhteydessä.

Rajat ylittävä tietojen siirto: Kun siirrämme henkilötietojasi Suomesta tai Euroopan talousalueelta, käytämme sopivia toimenpiteitä, kuten vakiosopimuslausekkeita ja (tarvittaessa) lisätoimenpiteitä suojataksemme henkilötietojasi, jotka jaetaan maasi ulkopuolelle maihin, jotka eivät tarjoa riittävää suojaustasoa. Saatamme joutua jakamaan henkilötietosi valtion viranomaisille tai sääntelyviranomaisille tai muutoin noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme.

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi tietojen säilyttämiskäytäntöjemme mukaisesti. Säilytämme henkilötietojasi yleensä vähintään seitsemän vuoden ajan siitä, kun sinulle on tehty arvonsiirto oikeudenkäynneistä tai tutkimuksista johtuen. Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen tietojenkäsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten, ellei laki vaadi tai salli pidempää säilytysaikaa tai jos meillä on siihen perusteltu syy.

Oikeutesi

Tietojesi rekisterinpitäjä on Mundipharma OY.

Sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Kysyä henkilötietojesi käsittelystä;
  • Pyytää kopio henkilötiedoistasi, tai pyytää niiden oikaisemista ja/tai poistamista;
  • Jos olet antanut meille suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi tietyin poikkeuksin. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumukseen perustuvaan käsittelyyn ennen sen peruuttamista;
  • Jos olet antanut henkilötietosi sopimusta varten tai suostumuksellasi tai jos niitä käsitellään automatisoidusti, voit myös pyytää henkilötietojesi vastaanottamista tai lähettämistä toiselle organisaatiolle koneellisesti luettavassa muodossa;
  • Voit vastustaa käsittelyä, jos käsittely on suoramarkkinointitarkoituksia varten, yleisen edun mukaista tehtävää varten tai oikeutettujen etujemme mukaista. Tämä oikeus ei ole ehdoton;
  • Joissakin tapauksissa voit pyytää rajoituksia henkilötietojesi käsittelyyn, esimerkiksi jos haluat tarkistaa henkilötietojesi täsmällisyyden tai jos vastustat käsittelyä.

Jos haluat käyttää jotakin näistä oikeuksista, voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä tämän tiedotteen ”Ota meihin yhteyttä” -osion yhteystietoja.

Jos et ole tyytyväinen henkilötietojesi käsittelyyn, voit tehdä valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Suomessa tämä on Tietosuojavaltuutetun toimisto (https://www.tietosuoja.fi). Arvostamme kuitenkin mahdollisuutta käsitellä huolesi, joten pyydämme sinua ottamaan ensin yhteyttä meihin.

Jos poistamis- tai rajoituspyyntösi hyväksytään tai jos vastustat tai peruutat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tiettyjä tarkoituksia varten, emme välttämättä pysty jatkamaan tiettyjen palvelujen tarjoamista sinulle tai jatkamaan sopimussuhdetta kanssasi. Kykenemme mahdollisesti jatkamaan henkilötietojesi käsittelyä lain edellyttämissä tai muutoin sallimissa rajoissa, esimerkiksi rekisteröimään pyyntösi kieltäytyä viestinnästä tai sääntelyvelvoitteisiimme liittyen, kuten haittavaikutusten raportointiin.

 

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita henkilötietojesi käsittelystä, kuten missä haluat käyttää oikeuksiasi voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa nordics@mundipharma.dk. Auttaaksesi meitä käsittelemään pyyntösi tehokkaasti, ilmoitathan viestissäsi suhteesi ja/tai vuorovaikutuksesi kanssamme sekä kyselysi yksityiskohdat ottaessasi meihin yhteyttä.

Suoramarkkinointi: Vaikka pyrimme lähettämään vain asiaankuuluvia tietoja, voit halutessasi muuttaa asetuksiasi tai jättäytyä pois postituslistoiltamme milloin tahansa seuraamalla sähköpostin alaosassa olevia ohjeita tai noudattamalla Mundipharmapro.com-sivuston ohjeita, jos sinulla on verkkotili kanssamme.

Tämä tiedote tarkistetaan ja sitä päivitetään ajoittain.

 

 

Viimeisin päivitys: maaliskuu 2021